Apple Pay

Kezdőlap » Apple Pay

 

Szerezz be €300 bónuszt!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be €6.000 bónuszt és 325 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be €3500 bónuszt és 270 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be $500 bónuszt!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 150.000 Ft bónuszt és 200 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be szuper Drops & Wins promóciót!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be €600 üdvözlő bónuszt és 500 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 240.000 Ft bónuszt és 300 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be akár 400% bónuszt az üdvözlő csomag keretében! Részesülj akár 120.000 Ft bónuszpénzben az első befizetésed után a Lemon Casino üdvözlő bónusz csomag ajánlatának köszönhetően.*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

Szerezz be akár 30.000 twist bónuszt az üdvözlő bónusz keretében!

*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

Apple Pay – mit tartogat a tech-óriás Számodra?

A készpénz ideje, úgy tűnik, hogy lecsengőben van. Ez nem csoda, hiszen a technológiai és informatikai rendszerek fejlődése révén a személyes vásárlási élményt sok esetben helyettesítjük az online bevásárlás hozta kényelemmel.

Ha pedig mégis vesszük a fáradtságot, hogy elsétáljunk a boltig, akkor is sok esetben a készpénz szintén hanyagolásra került és valamilyen érintés nélküli módszerrel kerül a számla kifizetésre.

Ezen fizetési módok megértésére le kell tisztáznunk, hogy mit is jelent többek között az NFC technológia, mire és hogyan használható.

Ha pedig az érintés nélküli fizetési módokról van szó, az Apple Pay kihagyása égbekiáltó vétek lenne, ezt pedig nem szeretnénk elkövetni. Úgyhogy itt egy kis ismertető, vagy talán inkább útmutató az Apple Pay világához.

Mi az NFC és mire használják?

Az NFC, nyilván, egy rövidítés. Teljes neve „near-field communication” is arra utal, hogy csak kis távolságon belül található eszközök között képes kapcsolatot teremteni. Ehhez rádióhullámokhoz hasonló technológiát használ (RFID – radio-frequency identification).

Az NFC felhasználási területei közül talán a fizetés a leginkább közismert, de számos más területen is alkalmazható ez a technológia:

 • kisméretű fájlok átvitele telefonok között,
 • konfigurálása a vezeték nélküli szolgáltatásoknak,
 • jegyek beváltása,
 • helyszíni bejelentkezések,
 • bérelhető közlekedési eszközök, autóajtók kinyitása, stb.

A fizetésekhez egy érintés nélküli metódusként tarthatjuk számon az NFC-t.

Vissza az Apple Pay fizetés lehetőségeihez

Számos helyen lehetséges az Apple Pay használata, kezdve a kiskereskedelmi üzletektől, az alkalmazásokon és weboldalakon át, egészen sok online kaszinóig. Elérhető a világ 69 országában.

No de mi a helyzet az almás kütyükkel? Mindenki ismer, legalább hallomásból egy olyan személyt, aki luxusautóra váltott, s el tudja mondani, hogy milyen érzés beleülni, s hogy ezek után ennél alacsonyabb szinten lévő autóba bele sem ülne többé. Az érzést legalábbis mindannyian el tudjuk képzelni. No, valami hasonló érzésként írható le egyesek szerint az is, mikor más operációs rendszerrel bíró mobiltelefon után váltasz az Apple termékeire. Ez itt nem a reklám helye, egyszerűen csak egy nagyon is szubjektív véleményt osztottam meg Veled.

No, szóval 2014-ben elérhetővé tették az Apple Pay használatát, mely az Apple mobilfizetési szolgáltatása. Mire is jó ez? Vissza az NFC-hez, hiszen az Apple Pay is az NFC technológián alapul. Ez lehetővé teszi, hogy az iPhone 6-ossal, vagy annál újabb kiadású almás telefonnal, esetleg Apple Watch-al rendelkező felhasználók számára az érintés nélküli (contactless) fizetést.

Az Apple Pay fizetés elérhető a különböző alkalmazásokban és webhelyeken is iPhone, iPad vagy Mac használatával.

Az Apple Pay fizetés jellemzői

A következőkkel lenne röviden leírható az Apple Pay fizetés:

 • mint említettem, az NFC technológia segítségével működik,
 • a biztonságos hitelesítéshez használható a Touch ID vagy a Face ID,
 • 60-nál több országban elérhető,
 • a világ szintjén több millió kiskereskedelmi helyen elfogadják,
 • interneten keresztül is hozzáférhető.

Az Apple Pay fejlődése az utóbbi években

2017 óta elérhető a személyek között megvalósítható Apple Pay fizetés, melyek a Messages alkalmazáson keresztül érvényesülnek iPhone és Apple Watch alkalmazásával. Ugyanakkor, finomság gyanánt, az Apple bevezette a saját hitelkártyáját, az Apple cardot is, mely képes előnyökhöz és juttatásokhoz juttatni, ugyanakkor szorosan kötődik az Apple Pay és Wallet alkalmazásokhoz.

Hatalmas fejlődést hozott az iPhone X, hiszen megjelent a Face ID, mely az arcfelismerésen alapulva háttérbe szorította a Touch ID használatát a tranzakciók során. Az Apple Pay használata során az úgynevezett „tokenizálás” révén a hitelkártyaszámod biztonságban tartása a cél.

Az Apple Pay használata háttérbe szorítja a pénztárca használatát, s leegyszerűsíti a fizetés módját, hiszen nem kell majd a táskádban, pénztárcában kotorgálnod majd a hitel vagy betéti kártyád után.

Mivel az NFC technológián alapul, az Apple Pay bárhol működik, ahol az NFC-alapú, érintés nélküli fizetések működnek.

Az Apple Pay beállítása – a kályhától indulunk

Az Apple Pay beállítása a Wallet alkalmazáson belül történik. A Wallet alkalmazás megnyitása után keresd a „+” jelet, mellyel új hitelkártyát vagy betéti kártyát adhatsz hozzá az Apple Pay fizetés lehetőségeihez. Ezen kívül más lehetőségek is rendelkezésedre állnak egy új kártya hozzáadásához: iTunes-ban már meglévő kártya hozzáadása, vagy a kamerával történő beolvasása a kártyának. Új iPhone, iPad vagy Mac beállításakor rendelkezésedre állnak utasítások is az Apple Pay beállítása egyszerűsítésére.

Nyolc kártya lehet egyidőben regisztrálva az Apple Pay-ben. A bevezetni kívánt új bankkártya lehet hitel- vagy betéti kártya is, mely ellenőrzésre kerül. Míg nem fut le az ellenőrzés, addig nem használhatod fizetésre az adott kártyát/számlát. A kártya ellenőrzés néha csak néhány másodpercbe kerül, máskor kicsit hosszadalmasabb, s telefonos hívásra, alkalmazás letöltésre vagy e-mail írására is szükség lesz hozzá.

Az Apple Pay beállítása, nem túl meglepő módon, a „Beállítások” alkalmazásban keresendő, a „Tárca és Apple Pay” (azaz, „Wallet and Apple Pay”) menüpontban. Ha vannak már hozzáadott kártyáid a Wallet-ben, itt olyan adatok szerepelnek rólunk, mint:

 • számlázási cím,
 • e-mail cím,
 • telefonszám,
 • de a kártyára koppintva megtekintheted a kártyaszám utolsó számjegyeit,
 • valamint a Device Account Number utolsó számjegyeit is (a tranzakciókban ez helyettesíti a kártyaszámot),
 • s itt lesznek a kártyát kibocsátó bank elérhetőségei is.

Apple Pay használata – egyszerűbb, mint gondolnád

Simán fog menni, ne izgulj. A boltban, a fizetés pillanatában, a telefonodat közelíted majd a POS-hoz (point-of-sale rendszer), mely kompatibilis kell, hogy legyen az Apple Pay fizetés használatával. Az iPhone-od képernyője feléled, s a Wallet alkalmazás automatikusan megnyílik. Itt lehetőséged van kiválasztani, hogy melyik kártyáddal, esetleg az Apple Pay card-oddal szeretnél fizetni.

Tehát, egyszerű, igaz? A fizetés maga mindössze annyiból áll, hogy az iPhone-t vagy Apple Watch-t (mely nem mellesleg kompatibilis ezzel a módszerrel) közel tartod az NFC-vel rendelkező pénztári rendszerhez (ez nagyon hasonlóan fog kinézni a standard pénztári kütyükhöz). A fizetés hitelesítéséhez és a folyamat lezárásához a következőkre lesz szükség:

 • iPHone esetén a Home gombon kell majd tartanod egy rövid ideig az ujjad (melynek Touch ID-ja regisztrálva van),
 • Apple Watch esetén – a csuklódon kell tartanod azt.

Sikeres fizetési folyamat lezárulás esetén számíts a következő jelekre, jelzésekre:

 • halk rezgés,
 • egy pipa megjelenése a képernyőn (hiszen kipipáltad ezt a tranzakciót is),
 • és egy rövid hangjelzés.

Face ID-t használó eszközöknél kicsit más a leányzó fekvése, ott a következők történnek:

 • arc-szkennelés (ujjlenyomat olvasása helyett),
 • majd a fizetés megerősítéséhez dupla koppintás igényeltetik a telefon oldalsó gombjára (ezeknél a telefonoknál – iPhone X és újabbak – már nincs Home gomb).

Vannak országok és különböző boltok/ árusok, melyeknél szükséged lesz PIN kód használatára is. Erre olyan magyarázatok szolgálnak, mint:

 • korosabb point-of-sale (POS) masinák,
 • tranzakciós keretek,
 • adott országok törvényei, stb.

Mindezek ellenére az Apple Pay egy egyszerű és gyors, többnyire egy lépcsős fizetési eszköz, mely nem igényel aláírást vagy PIN kód használatot.

Nem kell félned az adataid védelme miatt, hiszen az Apple Pay használata közben a pénztáros nem látja az adataidat:

 • kártyaszám,
 • név,
 • cím,
 • vagy más személyazonosító adatokat.

Ezeket számításba véve, akár a tradicionális fizetési módoknál biztonságosabbnak is tekinthető az Apple Pay fizetés.

Visszatérve az online fizetésre, ezt is simán meg tudod oldani Apple Pay használatával, hiszen semmivel sem bonyolultabb, mint a boltban használni azt. Ugyanazokat a kártyákat, hitelkártyákat használod majd, mint a boltokban, Touch ID-val történik majd a hitelesítés. Alkalmazásokon belül is működik ez a fizetési rendszer (amennyiben az adott alkalmazás elfogadja az Apple Pay API-t). Sok esetben az Apple Pay használatával, online vásárláskor, különböző lépeseket átugorhatsz (mint pl. szállítási cím, számlázási adatok bepötyögése), ezzel meggyorsítva a vásárlást.

Ami pedig az online kaszinók játékosait illeti

Ha már az online fizetésekről szó esett, az online kaszinók is igyekeznek felzárkózni a közönségigényekhez, így egyre többnek a kínálatában megjelenik az Apple Pay is, mint fizetési mód. A befizetésekre való alkalmazása gyakoribb, de láttuk már opcióként a kifizetési lehetőségek között is. Így, amennyiben Te is abba a kategóriába tartozol, aki mindent iPhone-al a kezében csinál, s persze, így a fizetéseket is az iPhone Apple Pay alkalmazásán keresztül preferálja, akkor csak meg kell találnod a számodra leginkább megfelelő online kaszinót, melynek ott szerepel a kínálatában.

Ne feledd, ahogy a fizetési eszközöd megválasztására is biztosan nagy gondot fordítottál, úgy a jövendőbeli online kaszinód kiválasztására is szánd rá a szükséges időt, energiát és informálódj kellő mértékben. Ehhez számos leírást, tanácsot és tippet találsz oldalunkon, melyek a későbbiekben is jól jöhetnek még.