Visa

Kezdőlap » Visa

 

Szerezz be €300 bónuszt!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be €6.000 bónuszt és 325 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be €3500 bónuszt és 270 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be $500 bónuszt!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 150.000 Ft bónuszt és 200 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 600 € bónuszt és 400 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 150.000 Ft bónuszt és 200 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 240.000 Ft bónuszt és 300 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be 35.000 Ft üdvözlő bónuszt és 100 ingyenes pörgetést!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

 

Szerezz be szuper Drops & Wins promóciót!*A bónusz csak az új játékosok számára elérhető.

VISA – Népszerű és közkedvelt

Fizetési módok, pénzeszközök, pénzügyi megoldások. Számos néven nevezhetjük őket, mégis ugyanarra használhatóak: kifizetni termékeket, szolgáltatásokat, azaz megvásárolni, vagy megfizetni az óhajtott termék és ellátások árát. Ezek a pénzügyi eszközök számos formát öltöttek a történelem során, jelenleg pedig annyi lehetőség közül választhatunk, hogy néha már nehéz lehet követni. A készpénzen túl már jóformán az egyszerű bankkártyákat is klasszikusabb fizetési eszköznek tekinthetjük, a banki átutalással karöltve. Ezt azért állítom, mert ellepték a piacot az online megoldások, kezdve az online bankoktól, csak online létező, digitális bankkártyákon át, az e-pénztárcákig és a különböző mobil-applikációkig, s akkor még a kriptovaluták szóba sem kerültek.

Mai cikkünkben visszatérünk kicsit ennek a régi motorosnak, a VISA card rendszerének a működésére, abban bízva, hogy a jövőben fizetési eszköz választásánál segítségedre szolgálhatnak majd az itt kapott információk. Lássuk tehát!

De mi is a VISA card?

VISA logóval ellátott, VISA hálózatot használó kártya = ez a VISA card, melyet fizetésekre használhatsz.

A vállalatnak, mely a kártyák mögött áll, San Francisco-ban van a székhelye. Bár kezdetben csak hitelkártyákkal indult a vállalat, idővel megjelent a betéti VISA kártya, az előre fizetett és az ajándék bankkártya is. Első ránézésre érdekes ténynek tűnhet, de a VISA kártyákat nem a vállalat állítja elő/ bocsátja ki, hanem a vállalattal partnerségi kapcsolatban álló pénzügyi intézmények (pl. a bankok). Ezeken a kártyákon a következő jellemzőkkel találkozhatunk: 16 számjegyből álló számlaszám, microchip, mágnescsík, stb.

Hogyan működik a VISA kártya?

Egy igencsak széleskörben elterjedt fizetési eszközről beszélünk, hiszen a világ több mint 200 országában elismerik és elfogadják, ezért is olyan népszerű ez a kiemelkedő figyelmet érdemlő pénzfeldolgozó hálózat. Igen, persze, vannak más, nagy jelentőséggel bíró fizetés-feldolgozó hálózatok is, mint pl. a Mastercard, Discover vagy American Express, de ma főleg a VISA leírásával fogunk foglalkozni. Bár a Mastercard neve még visszaköszön a cikkünkben, kicsit lennebb.

A pénzintézetek többnyire egy ilyen feldolgozóhálózattal állnak partnerségben (bár láttunk példát arra is, mikor egy pénzintézet kiadhat VISA vagy Mastercard kártyát is, pl. a Revolut), ilyenkor a pénzintézet által kiadott kártyák ezzel, pl. a VISA hálózattal kapcsolatban kerülnek kiadása.

A kibocsátó pénzintézet több dolgot is meghatározhat:

 • az általa kínált VISA kártya típusok feltételeit,
 • megválogatja, hogy milyen ügyfeleknek, milyen szempontrendszer szerint kínálja azokat.

A VISA kártya, mint választható lehetőség, számos pénzügyi intézményen keresztül elérhető úgy magánszemélyek, mint üzleti ügyfelek számára.

Nemcsak a felhasználók állnak a pénzintézeten keresztül kapcsolatban a VISA vállalattal, hanem a kereskedők és vállalatok is, melyeknél fizetésre használjuk kártyáinkat. Ezek a kapcsolatok különböző megállapodásokon alapulnak, partneri viszonyt hozva létre a pénzintézetek, a munkáltató és a vásárlók között. A Visa egy kommunikációs csatorna, amely megkönnyíti a pénz mozgását. Ennek keretében a vállalatok tranzakciós díjat fizetnek a VISA vállalatnak minden egyes alkalomért, amikor egy ügyfél VISA kártya használatával fizet.

Kicsit beszéljünk a fizikai valójában a VISA kártyáról. Azt már tudjuk, hogy ott a „ VISA ” felirat a kártyán, ennek ellenére nem a VISA vállalat, hanem egy pénzintézet bocsátotta ki a szóban forgó kártyát. Ugyan már esett pár szó a VISA kártya felületén fellelhető jellemzőkről is, de nézzük kicsit részletesebben is:

 • az előlapra dombornyomással, nyomtatással kerülő 16 számjegyű szám egyedi,
 • minden VISA card tartalmaz egy beágyazott microchip-et, mely a csalások ellen nyújt védelmet a kártya birtokosa számára,
 • megfordítva a kártyát, a hátoldalon megtalálod a mágnescsíkot,
 • itt van a kártyabirtokos aláírását tartalmazó panel is,
 • valamint a háromjegyű érvényesítési kód.

Milyen típusú VISA kártyák érhetők el?

A VISA fizetési hálózatot használó, ezzel a VISA felirattal rendelkező kártyák több, különböző típusúak lehetnek, rendeltetésüknek megfelelően: betéti VISA kártya, hitelkártya, ajándékkártya és előre fizetett VISA kártya. Hogy melyik pontosabban mit is jelent, mire használják, s hogyan működnek, azt a következőkből megtudhatod.

VISA Credit kártya

A bankok és más pénzintézetek hiteljelentéseket készítenek a hitelképességről, valamint más információkat is felhasználnak, annak megítélésére, hogy kibocsáthatnak-e egy adott fogyasztó számára VISA hitelkártyát. Mint a többi hitelkártya, a VISA hitelkártyák is a kártya birtokosának kényelmét és biztonságát hivatottak szolgálni. Ehhez tartozik hozzá az is, hogy világszerte használhatóak az ATM-eknél (bankautomaták) és a kereskedőknél.

A VISA kártya különböző funkciókkal lehet ellátva, annak függvényében, hogy milyen kártyáról van szó, s milyen pénzintézet bocsátotta ki:

 • APR: 0%-os bevezető éves teljes hiteldíjmutató,
 • különböző jutalmak, pl.: készpénz visszatérítése,
 • különleges előnyök élvezése valamely kiskereskedőnél, vásárláskor.

A VISA Zero Liability Policy minden VISA hitelkártyára vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a kártyabirtokos 0 dollár felelősséggel tartozik a jogosulatlan tranzakciókért. (Az Egyesült Államokban ez a felelősség általában 50 dollárra korlátozódik.)

Újra csak a kibocsátó banktól vagy pénzintézettől, valamint a kártya típusától függ, hogy milyen díjakat számít fel:

 • éves díjak,
 • külföldi tranzakciókért felszámolt díjak,
 • készpénzelőleg-díjak,
 • egyenlegátutalási díjak,
 • késedelmi díjak,
 • sok más díj,
 • a kártya kamatlába.

VISA betéti kártyák

A Visa betéti kártyák a kártyabirtokos bankszámlájához, jellemzően egy folyószámlához kapcsolódnak, amely felett a kártyatulajdonos rendelkezik. A hitelkártyákhoz hasonlóan felhasználhatod a kiskereskedőknél történő vásárlásra, valamint bankfiókokban vagy ATM-en keresztül történő rutinszerű banki tranzakciók végrehajtására is bevethetők. Gyakorlatilag a bankkártya birtokosa, a Visa fizetési hálózaton belül, bárhol használhatja.

Más különbségeket is fellelhetsz a hitelkártyák és a betéti kártyák között: a betéti kártyák nem nyújtanak hitelt, hanem a kártyabirtokos bankszámláján lévő pénzösszegre korlátozódnak, célirányosan. Más betétkártyákhoz hasonlóan a bankszámlára bármikor utalhatsz pénzösszeget, azonban a partnerbankok pénztáránál készpénzt is elhelyezhetsz.

Volt szó korábban a Visa Zero Liability Policy-ről. Jó tudni, hogy az a VISA betéti kártyákra is vonatkozik.

VISA Prepaid kártyák

Az előre fizetett kártyákra úgy is tekinthetünk, mint betéti kártyákra, a különbség abban rejlik, hgy nem kapcsolódnak bankszámlához. Viszont, egy meghatározott pénzösszeggel vannak feltöltve, mely úgy működik, mint egy egyszerű hitelkeret. Így a kártya tulajdonosaként szabadon rendelkezhetsz ezzel az összeggel. Ez elsődlegesen azt jelenti, hogy a kártyatulajdonos nem költhet többet, mint a kártyára feltöltött összeg.

A Visa előre fizetett kártyái bárhol használhatók, ahol a Visa kártyát elfogadják, sőt hatalmas pozitívuma, hogy a későbbi felhasználás céljából újra feltölthetők adott pénzösszegekkel, amely teljes egészében levásárolható és elérhető a kártyatulajdonos számára.

Az előre fizetett kártyáknak is több típusa van:

 • ott vannak az általános célúak,
 • valamint a speciális előre fizetett kártyák is:
  • bérszámfejtő kártyák: Az alkalmazottak kifizetésére használják. Helyettesíti a közvetlen befizetéseket a dolgozók bankszámláira. Így a munkáltató feltölti a fizetéseket egy Visa bérszámfejtő kártyára rendszeresen, amely aztán úgy működik, mint bármely más előre fizetett betéti kártya.
  • kormányzati fizetési kártyák: néhány államban ezeken a kártyákon keresztül biztosítják a havi munkanélküli segélyek kifizetését. Az Egyesült Államok pl. különböző helyzetekben használta ezeket a kártyákat: az ellátások szétosztására a Coronavirus Aid, Relief, and Economic Security Act (CARES Act) keretében. 

VISA ajándék kártyák

A Visa-logóval ellátott ajándékkártyák a Prepaid (előre feltöltött) kártyákhoz hasonlóan előre feltölthetőek egy meghatározott összeggel, és bárhol felhasználhatók, ahol a Visa kártyákat elfogadják. A kedvezményezett bárhol elköltheti a kártyán lévő összeget, tetszése szerint. Az alapvető különbség az prepaid kártyákhoz képest az, hogy az ajándékkártyák újratöltése nem lehetséges, így indokolt a teljes összeget levásárolni a kártyáról.

Különbségek VISA és MasterCard kártyák között

Nem tűnhet újdonságnak az olvasók számára az a kijelentés, hogy a VISA és a Mastercard is hatalmas, világméretű fizetési hálózatok alakított ki, sőt még működésükben is nagyon hasonlóak. Érdekességük, hogy egyikük sem bocsát ki saját hitelkártyákat (adott bankokkal és más pénzügyi intézményekkel együttműködnek, melyek megteszik helyettük a kártyakibocsátást). Tehát a kártyát egy adott bank állítja ki, amelyen szerepel az említett fizetési hálózat egyikének a logója. Amennyiben mindkét kártyatípus ott lapul a pénztárcádban, valószínűleg alig vagy egyáltalán nem veszed észre a különbséget közöttük, a mindennapi vásárlási szokásaid során.

Működésüket tekintve az American Express és a Discover is szintén önálló fizetési hálózatok. Ezek egyéni hitelkártyákat is kibocsátanak saját banki partnereiken keresztül.

VISA kártya és online kaszinózás találkozása

Rólatok sem feledkeztem meg, kedves, online kaszinókat látogató, Játékosok! Mint korábban említettem, a VISA széles körben ismert és elismert, így a legtöbb online kaszinóban is elfogadják befizetési eszközként. Ugyanakkor a kifizetési módok között is elő szokott fordulni.

Ez a megbízható fizetési eszköz, tekintve hosszas jelenlétét a pénzeszközök piacán, valamint világszerte való elterjedését, kiérdemli majd a Te bizalmadat is, még ha párna alatt, vagy a kályhában készpénzt tartogató, mindenhol csak készpénzt felhasználó és halmozó kategóriába is tartozol.

Előnyök és hátrányok az online kaszinók világában, VISA kártyával a kezedben

Léteznek promóciók, melyek adott pénzeszközökkel történő befizetésekre korlátozódnak, pl. kriptovalutával. Előfordul azonban a fordított eset is, mikor szinte bármivel befizethetsz, kivéve a kikötésben szereplő pénzeszközökkel. A jó hír a VISA kártyával rendelkező játékosoknak, hogy erre a fizetési eszközre még nem találkoztunk ilyen korlátozással.