Ha egy kicsit is kedveled a szerencsejátékokat, akkor egészen biztosan hallottál már a Blackjackről. Ez a játék számos változatban és formában elérhető, mind fizikai, mind pedig online formában. Ha te is szeretnél többet megtudni a blackjackről, akkor tarts velünk, mert ebben a cikkben szó lesz az eredetéről, változatairól, és azokról a módokról ahogyan ma hozzáférhetsz a játékhoz.

A Blackjack története

A blackjack története nagyon régre nyúlik vissza. A legkorábbi elődje valószínűleg a 17. században jelent meg franciaországban, ahol 21 néven ismerték. A játék a 18. és 19. Században terjedt el Európában és később Amerikában is. Itt többféle változata is kialakult.

Az Amerikába érkezéskor a játékot gyakran 21-nek hívták, és nem volt különösebben népszerű a játékosok körében. A kaszinók próbálták növelni a játék vonzerejét különböző bónuszok bevezetésével. Az egyik ilyen bónusz, amely végül meghatározóvá vált a játék számára, egy extra kifizetés volt azoknak a játékosoknak, akik egy pikk ászt és egy pikk vagy treff bubi lapot kaptak, amelyet blackjacknek neveztek. Bár ez a bónusz később megszűnt, a játék neve megmaradt.

Black Jack kaszinó játék

A 20. század közepére a blackjack az egyik legnépszerűbb játékká vált a kaszinókban. A játék népszerűségét tovább növelte a stratégiai elemek bevezetése. Edward O. Thorp publikációja például, a Beat the Dealer, a kártyaszámolás és az optimális játékstratégiai technikákat mutatta be, forradalmasította a játékot és még több játékos figyelmét vonta magára.

Ez a játék továbbra is nagy népszerűségnek örvend a fizikai és az online kaszinók körében egyaránt. A játék egyszerűsége és a stratégiák lehetősége kedvet ad a játékosoknak, mert nem terheli meg őket, miközben befolyásolhatják a végkimenetelt is.

Fajtái

 A blackjacknek számos fajtája ismeretes amelyek az idők során alakultak ki. Bár az alap szabályok azonosak, mégis azt mondhatjuk hogy az egyes fajtáknak különféle szabályrendszerük van. A továbbiakban ezeket a fajtákat vizsgáljuk meg külön-külön.

A klasszikus blackjack

A klasszikus blackjack kétségkívül a legelterjedtebb formája a játéknak a cél az hogy legyőzzük az osztót úgy, hogy a 21-hez legközelebbi értéket érjük el, anélkül hogy túllépnénk azt. A játék kezdete előtt minden játékos megteszi a tétjeit. Az osztó minden játékosnak két lapot oszt felfelé fordítva, amíg saját magának egy lapot lefelé fordítva.

A játékosok maguk dönthetik el, hogy még emelnek a téten, vagy nem kérnek több lapot. Több féle emelési mód és taktika van, amelyeket a játékosok önmaguknak fejlesztenek ki az idők során. Miután minden játékos emelt, vagy tartotta a tétet, az osztó felfedi a lapjait.

Európai blackjack

Az európai fajta is hasonló szabályrendszert követ, mint a klasszikus, kivéve, hogy itt általában két pakli kártyát használnak, és az osztó csak azután kapja meg a második lapját, miután a játékosok már megtették a tétjeiket.

Atlantic City Blackjack

Ez a verzió egészen extrémnek mondható, mivel nem egy, nem kettő, hanem nyolc paklit használ a játékhoz. A játékosoknak lehetőségük van megadni és megkettőzni a tétjeiket, ráadásul az osztóra is másfajta szabályrendszerek vonatkoznak.

Progresszív Blackjack

Ez a változat hagyományos blackjack játékhoz hasonló, de lehetőséget ad a játékosoknak, hogy mellékfogadást tegyenek egy progresszív jackpot megnyerésére, ami általában speciális lapkombinációk, például négy ász birtoklásával nyerhető meg.

Alapszabályok

Röviden minden típusra vonatkozik a következő: az a cél, hogy a játékosok jobb értéket érjenek el, mint az osztó, anélkül, hogy a kártyák értéke meghaladná a 21-et. Minden játékos és az osztó is két kártyát kap kezdetben, a játékosoké általában felfelé fordítva, míg az osztónak egy kártyája látható, a másik rejtve marad. Ezt követően a játékosok dönthetnek arról, hogy kérik-e a további lapokat, megállnak-e a jelenlegi értéknél, megduplázzák-e a tétjüket egyetlen további lapért, két azonos értékű lap esetén két külön kezre osztják-e a lapjaikat, vagy bizonyos játékvariációk esetén feladják, és a tétjük felét elveszítik.

Black Jack alapszabályok

Miután minden játékos meghozta a döntéseit, az osztó felfedi a rejtett kártyáját és a saját előre meghatározott szabályai szerint játszik, általában addig húz további lapokat, amíg el nem éri a 17-es értéket, vagy az annál magasabbat. Ha az osztó lapjainak értéke meghaladja a 21-et, minden olyan játékos nyer, aki még játékban van. Ha az osztó kártyája 21 vagy kevesebb, akkor azok a játékosok nyernek, akiknek nagyobb a kártyaértékük, mint az osztóé. Amennyiben egyenlő az érték, döntetlen helyzet áll fenn, és a játékos visszakapja a tétjét.

A blackjackben az ászokat 1 vagy 11 pontként értékelik, a képes lapokat 10 pontként, míg a többi lapot a rajtuk szereplő számérték szerint számítják. A legjobb játékos az, amelyik automatikusan nyer, kivéve, ha az osztónak is ilyen keze van, ekkor döntetlen a végeredmény.

Bár a játék egyszerűnek tűnhet, stratégiai megfontolást is kíván.

A legelterjedtebb stratégiák

Számos stratégia létezik, amelyet a játékosok használnak a nyerés érdekében. Az alapstratégia egy olyan rendszer, amely matematikailag meghatározza a legjobb lehetséges lépést minden lehetséges kézre vonatkozóan, tekintettel az osztó egyik látható lapjára. Ennek az alapstratégiának a követése csökkentheti az osztó előnyét, és növelheti a játékos nyerési esélyeit.

A kártyaszámolás stratégiája

A kártya számolás egy nagyon elterjedt stratégia, amely a már kiosztott lapok alapján próbálja megjósolni a következő lapok értékét. Bár ezt a technikát számos kaszi megtiltotta, az online kaszinókban például nem lehetséges ennek a módszernek kontrollálása. Amennyiben te is online játszol, kipróbálhatod ezt a stratégiát.

A duplázás és az osztás

A duplázás egy olyan stratégia, amikor a játékos tétet dupláz egy bizonyos laphelyzetért cserébe. Az osztás egy másik módszer, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy két azonos értékű lapot külön kezekre osztva játsszanak, potenciálisan megduplázva nyerési esélyeiket.

A feladás

Ne feledkezzünk meg természetesen a feladás lehetőségéről se, mert sajnos vannak olyan helyzetek, amikor a legokosabb feladni a játékot. Ez általában akkor következik be, amikor már tisztán látjuk, hogy nem győzhetünk a többi játékossal, vagy az osztóval szemben. Az ilyen helyzetekben bölcsebb hátralépni és nem kockáztatni, főleg abban az esetben, ha anyagi tét is forog kockán.

Hol játssz 

Manapság már nincs nehéz dolgod, ha erre a játékra lennél kíváncsi. Nem kell elmenned egy fizikai kaszinóban játszani, mert ma már lehetőséged van arra is, hogy akár a mobiltelefonodról, vagy tabletedről érd el a játékot.Ez az élmény teljesen helyettesítheti a fizikai kaszinók okozta élményeket, mivel már rendelkezésünkre állnak olyan technikai eszközök, amelyek segítenek abban, hogy igazán minőségi lehessen a kaszinós élményed. Ilyen például az élő stream kamera által közvetített játék, ahol élő időben láthatod az osztó és a többi játékos reakcióját is.

Ajánlott kaszinók

 

Szerezz be 200% bónuszt, azaz 20.000 forint bónuszpénzt és 100 ingyenes pörgetést! 

Szerezz 100.000 Ft bónuszt és 100 ingyenes pörgetést! 

Szerezz be 450.000 Ft bónuszt és 320 ingyenes pörgetést! 

Szerezz be 100.000 Ft bónuszt! 

Szerezz be akár 400% bónuszt az üdvözlő csomag keretében! Részesülj akár 120.000 Ft bónuszpénzben az első befizetésed után a Lemon Casino üdvözlő bónusz csomag ajánlatának köszönhetően.