Magyarországi lakosként és szerencsejátékozóként lehet hallottál már a 2005-től futó Puttó lottóról, de azon sem lepődnék meg, ha nem hallottál volna, hiszen annyira nincs elterjedve különlegessége miatt. Ez a különlegesség tehet arról, hogy a legtöbben nem próbálkoznak meg vele, mert első benyomásra túlbonyolítottnak tűnhet. A cikkem elolvasása után látni fogod, hogy valójában egyáltalán nem az, inkább egyszerű és meglehetősen gyakran lehet nyerni vele.

Mitől olyan különleges a Putto?

Először is nem hetente vannak a sorsolások, mint a többi hasonló szerencsejáték esetében. Hiszed vagy sem – márpedig én nem hazudok -, ha játszol, a Puttó nyerőszámok öt percenként fognak rád záporozni. Miért? Mert sorsolás van minden ötödik percben!

Tehát ha nem vagy türelmes típus, esetleg nem próbálkoztál még semmiféle lottóval, mert nem akarsz napokat várni a sorsolásra, akkor a Puttó lottót neked találták ki! Az éppen aktuális nyerőszámokat valós időben több helyről is el tudod érni: a Szerencsejáték Zrt. oldalán, a kedvenc lottózóidban vagy a Teletext 875-ös oldalán – ám ezen az utolsón mindig csak a legfrissebb számokat találhatod meg.

A játék minden egyes héten fut, hétfőtől szombatig reggel héttől este tízig, vasárnaponként pedig reggel nyolctól este fél kilencig.

Hogyan kell játszani a Putto játékot?

Két mezőt fogsz látni a szelvényeden, az egyik az A mező, a másik a B mező. Az A mező nagyobb, ez a „fő mező’, itt egytől húszig terjednek a számok, nyolcat kell kiválasztanod, majd bejelölnöd. A B mezőnél csak négy számot fogsz találni, ezek közül csak egyet jelölj meg.

Egy szelvényen maximum négy mezőt tudsz megjátszani. Jokert nem tudsz együtt játszani a Puttó szelvény megvásárlásával.

Puttó szelvény: hol tudod megvenni?

Digitális korban élünk, ezáltal egyre több lehetőségünk van az interneten keresztül intézkedni. Ez a Putto esetében sincs másképp. Ha szeretnél szelvényt vásárolni, megteheted online a Szerencsjáték Zrt. hivatalos honlapján keresztül.

Esetleg az a típus vagy, aki szeret mindent a mobiltelefonjáról intézni? Akkor biztos úgy véled, hogy a mobilos alkalmazások megkönnyítik az életedet – nem is tévedsz. Ez a Szerencsejáték Zrt.-ben is felmerült, ezért elkészítették Okoslottó nevű applikációjukat telefonokhoz. Ezen keresztül Puttó szelvény vásárlása is lehetséges.

Akkor sem kell elkeseredned, ha a megszokott, analóg módszerek válnak be jobban számodra, hiszen Puttó szelvényeket a lottózókban is bármikor tudsz vásárolni – leginkább nyitvatartási időben.

Mennyit kell fizetned, ha a Putto kipróbálása mellett döntesz?

A Puttó esetében is van lehetőséged arra, hogy az alapjátékkal és/vagy kombinációs, több szorzós tétekkel játssz. Ha már lottóztál, akkor ezek a fogalmak nem ismeretlenek számodra.

Az alapjáték ára a Putto esetében 350 Ft. Ez egy szelvényt jelent, amin legfeljebb négy mező megjátszására van lehetőséged. Ha ennél többre vágysz, nagyobb szorzókat is kiválaszthatsz, illetve azon is tudsz módosítani, hogy mennyi sorsoláson vegyen részt a szelvényed. A legnagyobb szorzó, amit választhatsz, az ötszörös, a szelvényedet pedig akár a következő ötven sorsolásra is érvényesítheted.

Minél magasabb szorzókat és több sorsolást választasz, annál nagyobbra növekszik a játékod költsége, akár még a 21 000 Ft-ot is elérheti.

A Puttó játék menete

Miután megvásároltad  szelvényedet, ki kell választanod, hogy mekkora nyereményszorzót szeretnél. A nyereményszorzók a következők: egyszeres, kétszeres, háromszoros, négyszeres és ötszörös.

A következő lépésed az, hogy el kell döntened, mennyi sorsoláson vegyen részt a szelvényed, amit éppen készülsz feladni. Itt a következő lehetőségek közül választhatsz: egy, kettő, öt, tíz, húsz vagy ötven sorsolás.

Ezután nincs más dolgod, mint beküldeni a szelvényt, majd várnod néhány percet az éppen következő sorsolásra. Jól hangzik, ugye?

Milyen nyereményekre számíthatsz a Putto által?

A lottójátékok között nem csak egy olyan fordul elő, ahol a nyereményed összege azon múlik, hogy mekkora tétet raktál meg. A Puttó is ilyen, viszont az ő esetében a nyereményszorzók állandóak. Lásd az alábbiakban:

TalálatNyerési esélyekNyereményszorzóNyeremény egy játékértNyeremény öt játékért
4+11 a 15-höz1x1 Ft5 Ft
5+01 a 14-hez2x2 Ft10 Ft
5+11 a 41-hez4x4 Ft20 Ft
6+01 a 91-hez8x8 Ft40 Ft
6+11 a 273-hoz24x24 Ft120 Ft
7+01 az 1 750-hez50x50 Ft250 Ft
7+11 az 5 249-hez150x150 Ft7 580 Ft
8+01 a 167 960-hoz1 000x1 000 Ft5 000 Ft
8+11 az 503 880-hoz10 000x3 500 000 Ft17 500 000 Ft

Láthatod, hogy telitalálat esetében a megrakott téted 10 000-szeresét is el tudod nyerni, ám ha csak az A mezőben van telitalálatod, a szorzó máris lecsökken 1 000-szeresre. Vagyis a szorzó értéke folytonosan csökken a találataid számának függvényében.

Ha háromnál kevesebb találatod van, vagy ha csak a B mezőben találtad el a számot, akkor sajnos nem kapsz nyereményt.

Putto stratégiák

Az egyik legkedveltebb stratégia a Puttót játszók között, hogy inspirálódnak a korábbi nyerőszámok megvizsgálása által. Ha nem szeretnél ezzel időt tölteni, azt is megteheted, hogy minden szelvényeden mindig ugyanazokat a számokat játszod meg, hátha egyszer telitalálatot érsz el velük. Harmadik lehetőségként a hideg-meleg nyerőszámok megjátszása mellett is dönthetsz, vagyis azokat a számokat választod, amelyek a gép algoritmusa miatt többször kerülnek kihúzásra – ezek a meleg számok. Esetleg még a magas-alacsony számok taktikája válhat be, melynek lényege, hogy a számaidat minél változatosabban válaszd ki.

Puttó játéklegek, érdekességek

A végére lezárásképp néhány izgalmas tényt, mérföldkövet gyűjtöttem csokorba a számodra. A Putto még igen fiatal a Magyarországon elérhető lottós játékok között, csak nemrég töltötte be a nagykorúságot – vagyis, ha egy személy lenne, akkor már legálisan szerencsejátékozhatna.

  • 2005. november 25: a legelső magyarországi Puttó sorsolás. Nem említettem még, de más országokban is játsszák a Putto játékot, például Angliában is.
  • 2005. ötvenedik játékhét: ekkor volt a legnagyobb heti forgalom a Puttó történetében, hiszen 2 952 644 darab alapjátékhoz való szelvényt értékesítettek az irodák.
  • 2014. hatodik játékhét, hétfői nap: az eddigi legnagyobb elért nyeremény 13 000 000 Ft volt.
  • A 2014-es év azért is különleges, mert ebben az évben volt a legtöbb telitalálat, összesen 177.
  • 2016. október 31: több mint tíz év kellett az első sorsolás után, hogy egy sorsolás alkalmával végre egynél több telitalálat is legyen. A Puttó esetében a telitalálat 8+1-es.

Ajánlott kaszinók

 

Szerezz be 200% bónuszt, azaz 20.000 forint bónuszpénzt és 100 ingyenes pörgetést! 

Szerezz 100.000 Ft bónuszt és 100 ingyenes pörgetést! 

Szerezz be 450.000 Ft bónuszt és 320 ingyenes pörgetést! 

Szerezz be 100.000 Ft bónuszt! 

Szerezz be akár 400% bónuszt az üdvözlő csomag keretében! Részesülj akár 120.000 Ft bónuszpénzben az első befizetésed után a Lemon Casino üdvözlő bónusz csomag ajánlatának köszönhetően.